18.06.2013

focaccia

s.f. (cuv. it.; culin.)

–Pâine puţin crescută, din făină, apă, sare şi drojdie, coaptă în cuptor sau pe jar–

„aluat pentru : pizza / pitta / focaccia.“ Avantaje V 04 p. 98, cit. de Stăncioi-Scarlat

„Focaccia – pâine aplatizată (ca o lipie), cu ulei de măsline, usturoi şi verdeaţă“ Avantaje VIII 06 p. 69, cit. de Stăncioi-Scarlat

„Focaccia, această reţetă de pizza simplificată, atât de îndrăgită de gurmanzii italieni, poate fi servită ca aperitiv, în coşuleţe de lemn, sau o gustare pentru la miezul nopţii pentru cei care nu vor să se lase furaţi de somn. Se porneşte tot de la reţeta miraculoasă de pâine, numai că se mai adaugă brânză parmezan, cheddar, gorgonzola, frunze proaspete de rucola, măghiran, salvie sau cimbru.“ jurnalul.ro 27 I 10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu