–Brânză de oaie însămânţată cu un mucegai special
care îi conferă o culoare verzuie şi o aromă specială–
„în Franţa, cea mai solicitată destinaţie turistică a
lumii, turiştii americani […] acum au şansa să vadă Turnul Eiffel şi să mănânce
brânză Roquefort veritabilă la jumătate din preţul pe care l-ar plăti
acasă.“ zf.ro 9 IV 03
„Francezii au Camembertul sau roquefort-ul,
italienii, gorgonzola, elveţienii se laudă cu emmentaler-ul, un caşcaval alpin
despre care susţin că emană miros de flori.“ realitatea.net 12 IX 09
„brânza roquefort, cunoscută pentru
vinişoarele ei verzi, are proprietăţi anti-inflamatoare...“ adevarul.ro 21 XII
12
v. şi brie 2010, terină 2005
[pron. rocfór] (de la numele zonei din sudul
Franţei unde este produsă brânza; DN3)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu