26.06.2013

ragoût

s. (cuv. fr.; culin.)

„eu «mă integrez în Europa» cu tot cu sărmăluţe. Ce? Cu ce-s ele mai prejos, pe lângă «soufflé», «consomé», «fois gras», «ragout», «gigot» şi alte câte şi mai câte?“ jurnalul.ro 27 XII 06

„Ştii ce este ragoût? Ragoût este o tocană franţuzească veche, gătită în multe variante. Are caracteristici bine definite: se găteşte la foc foarte mic; aromele trebuie să se pătrundă bine; un preparat de bună calitate îţi solicită mult timp. Alegerea ingredientelor nu este restrictivă: pate fi făcut cu mai multe tipuri de carne şi poate să conţină diferite tipuri de rădăcinoase. Şi consistenţa tocanei diferă; poate fi foarte densă, sau cu sos, şi atunci se serveşte cu pâine proaspătă, cartofi sau tăiţei.“ Felicia VIII 10 p. 42

ragout de ciuperci de pădure“ zf.ro 11 XI 12

v. şi hotnews.ro 30 VIII 11

[pron. ragú]


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu