13.06.2013

roquefort

s. (cuv. fr.; culin.)

–Brânză de oaie însămânţată cu un mucegai special care îi conferă o culoare verzuie şi o aromă specială–

„în Franţa, cea mai solicitată destinaţie turistică a lumii, turiştii americani […] acum au şansa să vadă Turnul Eiffel şi să mănânce brânză Roquefort veritabilă la jumătate din preţul pe care l-ar plăti acasă.“ zf.ro 9 IV 03

„Francezii au Camembertul sau roquefort-ul, italienii, gorgonzola, elveţienii se laudă cu emmentaler-ul, un caşcaval alpin despre care susţin că emană miros de flori.“ realitatea.net 12 IX 09

„brânza roquefort, cunoscută pentru vinişoarele ei verzi, are proprietăţi anti-inflamatoare...“ adevarul.ro 21 XII 12

v. şi brie 2010, terină 2005

[pron. rocfór] (de la numele zonei din sudul Franţei unde este produsă brânza; DN3)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu