15.07.2013

tabásco

s. (cuv. sp.)

1. –Specie de ardei iute originar din statul mexican Tabasco–

„Ardeiul iute şi celelalte condimente picante, precum chili, wasabi sau tabasco, pot deveni aliatele noastre atunci când vrem să scăpăm de câteva kilograme în exces, susţine medicul nutriţionist M.B. Condimentele iuţi cresc rata arderilor cu 25% timp de trei ore după masă, explică specialistul în nutriţie.“ cotidianul.ro 13 X 10 12 X 10

2. –Sos realizat cu ardei tabasco, folosit drept condiment, marcă înregistrată a companiei nord-americane McIlhenny–

„Ardeiul iute, alături de alte condimente picante, precum chili sau tabasco (sos de chili) sunt considerate, de către medicii nutriţionişti, «prietenii» curei de slăbire. «Aceste condimente stimulează producţia de endorfine şi adrenalină din organism şi cresc rata metabolismului (arderile) cu 25 la sută, timp de trei ore după masă», afirmă dr. M.B., medic nutriţionist.“ gandul.info 12 VI 09

„fanii nu s-au lăsat descurajaţi şi au decis să trimită producătorilor mai multe sticle de sos Tabasco, ca referire la preferinţele culinare are protagoniştilor din «Roswell».“ gandul.info 8 I 13

v. şi sambuca 2009

(cf. engl. tabasco)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu