09.08.2013

resveratról

s. (chim.)

–Polifenol prezent în unele fructe precum strugurii, murele sau alunele de pământ–

„O substanţă prezentă în cantităţi mari în vin ajută la combaterea bolilor cardiovasculare. Substanţa se numeşte resveratrol şi la începutul anilor ’90 a fost izolată în alune şi dude. […] Ea are un puternic efect anticoagulare, împiedicând blocarea vaselor de sânge, cea mai frecventă cauză a atacurilor cardiace şi congestiilor cerebrale. Conform unor studii preliminare, resveratrolul ar putea duce şi la formarea de noi dendrite în creier şi ar putea fi util în tratarea bolilor pulmonare obstructive cronice. Concentraţia de resveratrol diferă în funcţie de tipul de vin, sortimentele roşii conţin de 10 ori mai multe molecule decât cele albe.“ jurnalul.ro 7 VI 04

resveratrolul, o substanţă găsită în pieliţa şi în seminţele strugurilor, are efect antioxidant, anticoagulant şi de dizolvare a grăsimilor din sânge, deci, implicit, de reglare a nivelului colesterolului.“ adevarul.ro 20 V 12

Resveratrolul este o substanţă chimică extrem de puternică care protejează organismul de procesul inflamator.“ gandul.info 25 II 13

(din engl. resveratrol, fr. resvératrol)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu