26.11.2013

acerola

s.f. (bot.)

–Vişina de Barbados, cireaşa portoricană–

„[Sucul] conţine un amestec de fructe: cupuacu (un fruct brazilian din aceeaşi familie cu cacao), acai (seamănă cu boabele de struguri), acerola (un fruct tropical cunoscut şi sub numele de vişina de Barbados, care este foarte bogat în vitamina C), fruct de cactus (Opuntia) şi yumberry (sucul unor fructe de culoare roşu închis de la arborele Myrica rubra)...“ hotnews.ro 28 V 12

„Cel mai adesea, aceste extracte bogate în acid ascorbic sunt obţinute din două fructe, şi anume: fructele de măceş (Rosa canina) şi fructele de acerola (Malpighia glabra), un arbore tropical, cultivat acum pe scară largă, tocmai pentru bogăţia sa în vitamina C. Ambele fructe conţin, pe lângă vitamina C, o mulţime de substanţe puternic antioxidante, cum ar fi pigmenţii care le dau culoare roşie (flavonoide), acizii organici sau alte vitamine (A, PP, B1, B2, B3) etc.“ AS 7 IX 12

„Pe timpul curei, se administrează […] 150 mg de vitamina C, din surse naturale, cum ar fi măceşele, fructele de acerola, cătina.“ AS 3 XI 11


[pron. aseróla] (din engl., sp., port. acerola, fr. acérola)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu