s. (chim.)
–Pigment roşu liposolubil conţinut de roşii şi de
alte legume sau fructe de culoare roşie–
„Studiul mai arată şi că antioxidantul numit licopen
este cel care îmbunătăţeşte capacitatea pielii de a se apăra împotriva razelor
solare. Puterea licopenului, substanţa care oferă legumei [roşia] culoarea roşu
închis, creşte dacă aceasta este gătită.“ ziare.com 29 IV 08
„grapefruitul roşu conţine licopen, un antioxidant ce stimulează arderea grăsimilor.“ G. 28 IX 10 p. 12
„Specialiştii spun că [pepenele roşu] este o sursă
excelentă de vitamina C, de vitamina A şi de antioxidanţii carotenoizi şi licopen.“
gandul.info 7 VIII 13
v. şi ziare.com 21 VI 12
v. şi ziare.com 21 VI 12
(din engl. lycopene, fr. lycopène)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu