–Vişina de Barbados, cireaşa portoricană–
„[Sucul] conţine un amestec de fructe: cupuacu (un
fruct brazilian din aceeaşi familie cu cacao), acai (seamănă cu boabele de
struguri), acerola (un fruct tropical cunoscut şi sub numele de vişina de
Barbados, care este foarte bogat în vitamina C), fruct de cactus (Opuntia) şi
yumberry (sucul unor fructe de culoare roşu închis de la arborele Myrica
rubra)...“ hotnews.ro 28 V 12
„Cel mai adesea, aceste extracte bogate în acid
ascorbic sunt obţinute din două fructe, şi anume: fructele de măceş (Rosa
canina) şi fructele de acerola (Malpighia glabra), un arbore tropical,
cultivat acum pe scară largă, tocmai pentru bogăţia sa în vitamina C. Ambele
fructe conţin, pe lângă vitamina C, o mulţime de substanţe puternic
antioxidante, cum ar fi pigmenţii care le dau culoare roşie (flavonoide),
acizii organici sau alte vitamine (A, PP, B1, B2, B3) etc.“ AS 7 IX 12
„Pe timpul curei, se administrează […] 150 mg de
vitamina C, din surse naturale, cum ar fi măceşele, fructele de acerola,
cătina.“ AS 3 XI 11
[pron. aseróla] (din engl., sp., port. acerola,
fr. acérola)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu